Waarvoor kun je terecht bij een coach?


Onlangs vroeg iemand mij: ‘Waarom komen mensen eigenlijk bij jou terecht? Ik snap niet waarom een coach nodig is.’ 

Ik zeg dan altijd: ‘Niemand heeft een coach nodig. En… iedereen zou er een moeten hebben.’ 

Wat bedoel ik daarmee? Een goede coach merkt dingen op die je zelf niet ziet. Elk mens heeft blinde vlekken. Meestal hebben we die voor de gebieden waar we onszelf tegenhouden en onszelf klein houden. We maken onszelf dingen wijs. Ons interne gemak-zoekend-stemmetje lult ons uit het-werk-doen. Wat is het-werk-doen? Dat lees je hier i de volgende alinea:)

Het kan hier gaan om intern werk; je mindset veranderen, emoties leren controleren of je beperkende overtuigingen onder ogen zien. Of het kan gaan om extern werk, oftewel anders gaan handelen; actieve sales doen voor je bedrijf, meer sporten, uitstelgedrag tackelen of ’s ochtends eerder opstaan. 

Uit de comfort zone gaan en moeilijke dingen doen vinden we in de regel niet leuk. Niet altijd en overal hoor, maar het gebeurt. 

Ik werk zelf ook minimaal 1 x per jaar een bepaalde periode met een coach. Daaruit haal ik weer nieuwe energie, nieuwe inzichten die me op nieuwe wegen brengen, en vaak ook een verbeterde manier van leven.

Een greep uit de redenen waarmee ondernemers bij mij terechtkwamen:

  • Mijn werk-privé balans is (sterk) verstoord; teveel aan het werk en te weinig tijd voor mezelf en mijn gezin/familie/vrienden
  • Ik word geleid door mijn bedrijf en mijn medewerkers. Ik krijg mijn team niet zelfstandig 
  • Ik kan moeilijk ’nee’ zeggen en kom daardoor steeds in de problemen
  • Ik loop telkens achter de feiten aan en krijg niet gedaan wat ik me voorneem om te doen
  • Ik heb last van uitstelgedrag, heb te weinig focus en overzicht

Wil jij eens sparren over jouw situatie? Tweemaal per week maak ik tijd voor een 1-op-1 gratis Verdiepingssessie met een ondernemer. Daarin help ik je bij het verkennen van je uitdagingen en zoeken we naar de eerste oplossingen.


Meest recente posts

Ontvang (twee)wekelijks videotips met tools voor een krachtige balans

In de kijker