Alcohol en ondernemen

De eerste zes weken van dit jaar heb ik geen alcohol gedronken om mij volledig op het ondernemen en een krachtige werk-privebalans te concentreren. Geen druppel. Niet zozeer was Dry January mijn doel, maar meer een knalfitte start maken aan een nieuw jaar. Met de ambities om het Corona jaar ruim te overtreffen. Vooral op zakelijk vlak want daar is vooral werk aan de winkel na 2020.

Ik merk echter, nu ik weer vijf weken alcohol toelaat, dat het mijn functioneren meer beïnvloed dat ik dacht. Ik ben wat minder productief, minder creatief, minder snel, heb meer last van een monkey mind, kan me minder goed of minder lang goed concentreren etc.

Het niet drinken van alcohol maakt het leven ook veel simpeler, in mijn ogen. Ik was altijd fit, hoefde nooit na te denken wanneer ik (met mezelf) afsprak om te gaan sporten. Ik kon gewoon altijd!

Al met al denk ik er dus weer sterk aan om weer een nieuwe alcoholvrije periode in te lassen. Misschien om dat een paar keer per jaar te doen.

Hoe ga jij als ondernemer hiermee om? 
Meest recente posts

Ontvang (twee)wekelijks videotips met tools voor een krachtige balans

In de kijker