5 balansfactoren voor een geslaagd trajectIk onderscheid in mijn trajecten vijf balansfactoren: mentale balans, fysieke balans, emotionele balans, werk-privé balans en financiële balans.

Wat me opvalt is dat velen beginnen met de laatste omdat ze denken dat dat balans in de andere gebieden geeft. Ik geloof daar niet in. En het bewijs zie ik overal om me heen; mensen die financieel succesvol zijn en totaal niet lekker in hun vel zitten. Overgewicht, geen fijn huwelijk of relatie, (te) weinig tijd voor zichzelf of de kinderen, drinken teveel enzovoort.

Ik geloof dat je gestructureerd aan de vijf balansfactoren moet werken. Eerst mentale en fysieke balans verkrijgen, vervolgens werk-privébalans, dan komt emotionele balans vanzelf en de laatste ‘horde’ is financiële rust verkrijgen. Van daaruit ga je steeds lagen omhoog op alle gebieden, met andere woorden een vicieuze cirkel creëren op al die gebieden.

Hiermee wil ik niet zeggen dat je niets aan financiële balans kunt doen voordat je die andere in balans hebt. Enkel dat het zinvol is om meer aandacht te sturen naar mentale en fysieke balans in het begin.

Hoe kijk jij hier tegenaan? Makes sense of totaal niet?

Dit geeft precies weer waarom ZZIN is ontstaan. Om ondernemers in optimale balans te krijgen zodat je het leven van jouw dromen gaat creëren. Lees hier ons verhaal een wordt geïnspireerd om zelf de eerste stap te zetten naar een evenwichtig leven.

Contacteer ons

Meest recente posts

Ontvang (twee)wekelijks videotips met tools voor een krachtige balans

In de kijker